Nordiske klimatænketanke og vidensinstitutioner styrker samarbejdet

Nyhed
ew

CONCITO, CICERO, SITRA, DEMOS, SEI, Global Utmaningen, det islandske klimaråd, det danske klimarådssekretariat, Københavns Universitet (Niels Bohr Instituttet), Syddansk Universitet (Climate Cluster), og Nordisk Ministerrådssekretariat.  

I samarbejde med den Norske ambassade i Danmark, tog CONCITO initiativ til at samle de stærkeste nordiske tænketanke og vidensinstitutioner på klimaområdet i et todages uformelt seminar for at dele erfaringer og perspektiver i den grønne omstilling og for at se hvordan samarbejdet kan styrkes.

Der er mere end nogensinde før behov for at skabe stærke netværk og samarbejder på tværs af landegrænser på klimaområdet, så der kan komme mere skala og hastighed i den grønne omstilling. Det gælder også i de nordiske lande, der på mange måder er arbejdende laboratorier i den grønne omstilling.

På mødet, som fandt sted i København i september, deltog ud over CONCITO også CICERO fra Norge, SITRA og DEMOS Helsinki fra Finland, Stockholm Environment Institute (SEI) og Global Utmaning fra Sverige, det islandske klimaråd, samt det danske klimarådssekretariat, Københavns Universitet (Niels Bohr Instituttet), Syddansk Universitet (Climate Cluster), og Nordisk Ministerrådssekretariat.  

Efter to intense dage blev der enighed om at forsætte og udbygge samarbejdet for at dele viden og erfaringer indenfor fælles klimarelevante problemstillinger med henblik på at styrke det fælles vidensgrundlag for en accelereret grøn omstilling.

Der er allerede aftalt et nyt årsmøde i Stockholm i april 2023 med Stockholm Environment Institute (SEI) som vært, og der vil umiddelbart blive taget skridt til at etablere et række arbejdsgrupper omkring fælles prioritetsemner.

Relaterede emner
Kontakt
Jarl
Vicedirektør og International chef