Praktikant til CONCITOs internationale team

Job i CONCITO
Ansøgningsfrist
int
Er du interesseret i klimaforandringer og ’klima-smart-udvikling’ internationalt? Er du i gang med en klima- og udviklingsrelevant eller samfundsfaglig uddannelse og har du lyst til at bidrage til CONCITO? Så er du måske den kommende praktikant som vi søger til CONCITOs internationale team i foråret 2024.

CONCITO har etableret et internationalt team, der har til formål at understøtte internationalisering af CONCITOs programmer, sikre CONCITO en stærk profil i relevante internationale fora bl.a. via internationale partnerskaber og hjemtage internationale ekspertise til vores arbejde i Danmark. Vi arbejder bl.a. med at påvirke internationale tilgange til systemisk transformation på sektorniveau og integration af klima og bæredygtig udvikling gennem analyser, forslag til virkemidler, aktørdialoger, partnerskaber og kommunikation for at accelerere klimaambition og handling samt bæredygtig udvikling. 

Praktikstillingen  

Som praktikant indgår du i det daglige arbejde i internationalt team. I foråret 2024 betyder det bl.a. at du bidrager til udvikling, konsolidering, gennemførelse og kommunikation af CONCITOs internationale aktiviteter, herunder planlægning, forberedelse og afholdelse af arrangementer, researchopgaver samt skrive udkast til læserbreve og kronikker, der præsenterer CONCITO indsatser i relevante medier.  Fokus vil være på udvikling af tilgange til resiliens, herunder sammenhængen mellem tilpasning, emissionsreduktioner og bæredygtig udvikling.

Arbejdsopgaver:  

  • Research relateret til CONCITOs internationale indsatser
  • Planlægning, forberedelse og afholdelse af faglige arrangementer  
  • Tværgående udviklingsopgaver evt. i samarbejde med andre CONCITO-programmer 
  • Kommunikationsopgaver i relation til internationalisering 

 Hvilke kompetencer søger vi? 

  • Du er i gang med en uddannelse inden for klima, samfundsvidenskab, kommunikation eller en uddannelse der på anden vis relaterer sig til CONCITO og den grønne omstilling. 
  • Du er analytisk og evner at håndtere komplekse problemstillinger. 
  • Du er en god kommunikator, både skriftligt og mundtligt på dansk og engelsk.  
  • Du er struktureret og god til at arbejde selvstændigt. 
  • Du er i stand til at planlægge og afholde arrangementer.  
  • Du har forståelse for forskellige aktørers bidrag til den grønne omstilling. 
  • Du er samarbejdsorienteret og ser dine opgaver i et større perspektiv.  

Hvad kan du forvente? 

  • Et spændende praktikforløb i en grøn tænketank med store ambitioner på både egne og klimaets vegne.  
  • Viden og erfaring med klimadagsordenen inden for EU. 
  • Et uformelt arbejdsmiljø med god stemning og nærvær. 
  • Stor indflydelse på planlægning af praktikopgave, andre opgaver og egen arbejdsdag. 
  • Støtte fra og sparring med engagerede kollegaer. 

Praktisk information 
Praktikforløbet er 30-37 timer om ugen. Perioden er ideelt januar/februar 2024 til og med juni 2024, men vi er fleksible med praktikperioden (dog af 3-5 måneders varighed). Praktikken er ulønnet og det forventes, at du modtager SU under praktikforløbet. 

Send din ansøgning og CV til sekretariatsmedarbejder Amalie Jensenius aj@concito.dk med titlen ”praktikant til internationalt team” senest den 15. november. Udvalgte kandidater inviteres til samtale efter ansøgningsfristen. Samtalerne finder sted på vores kontor i Læderstræde 20, 1201 København K.  

Eventuelle spørgsmål til stillingen kan rettes til senioranalytiker Dorthea Damkjær på telefon 20 82 34 72 eller dd@concito.dk.   

CONCITO betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge praktikstillingen.  

Om CONCITO
CONCITO er Danmarks grønne tænketank. Vores formål er at medvirke til en mindre udledning af drivhusgasser og en begrænsning af skadevirkningerne af den globale opvarmning. CONCITO betyder ”jeg sætter i bevægelse” på latin, og det er, hvad vi ønsker at gøre på klimaområdet. Vi er et af Danmarks største grønne netværk med godt 125 virksomheder, forskere, organisationer og personer som medlemmer. Vi mener, at de klimapolitiske målsætninger kun kan nås gennem et nyt partnerskab mellem politikere, erhvervsliv og borgere – stat, marked og civilsamfund. Derfor er alle sektorer repræsenteret i tænketanken. Vi mener, at klimaproblemerne skal løses internationalt, men at Danmark og Norden bør gå foran.

Du vil som praktikant i CONCITO få stor indflydelse på dine arbejdsopgaver i en organisation, hvor der ikke er langt fra idé til handling. Du kommer til at indgå i vores tværfaglige arbejdsmiljø og vil få styrket din viden og dit netværk på klimaområdet. Vi vægter det sociale miljø højt, tonen er afslappet og diskussionerne er mange.

Kontakt
Dorthea
International Seniorrådgiver