Studentermedarbejder til CONCITOs arbejde i Klimaalliancen

Job i CONCITO
Ansøgningsfrist
hr
Har du interesse i klima og kommunernes rolle i den grønne omstilling? Er du i gang med en samfundsvidenskabelig, teknisk eller klimafaglig uddannelse, og har du lyst til at arbejde med at understøtte kommunernes klimaarbejde med faglig viden? Så er du måske vores nye studentermedarbejder.

Som studentermedarbejder i Klimaalliancen vil du arbejde i CONCITOs byprogram, der har fokus på byernes og kommunernes rolle i den grønne omstilling. Gennem analyser og formidling med udgangspunkt i den seneste internationale viden dokumenterer og debatterer vi, hvad der kendetegner fremtidens grønne, attraktive og klimarobuste byer og kommuner – og vejen dertil.

Det største projekt i byprogrammet er Klimaalliancen, der er et fælles og visionært fundament for lokal klimahandling i Danmark. Klimaalliancen bygger videre på projektet DK2020, hvorigennem stort set alle danske kommuner har vedtaget ambitiøse klimahandlingsplaner, der er certificeret af det internationale bynetværk C40 Cities som kompatible med deres standard for klimaplanlægning og Parisaftalen. Der er stor international bevågenhed om de danske kommuners klimaindsats, da det er første gang, at alle kommuner i et land arbejder systematisk med klimaindsatsen på denne måde.

Klimaalliancen skal understøtte kommunerne og regionerne med at omsætte DK2020-klimaplanerne til effektiv klimahandling, der reducerer udledningen af drivhusgasser og øger modstandsdygtigheden over for klimaforandringerne. KL og Danske Regioner er overordnet sekretariat for Klimaalliancen med en bagvedliggende større organisering af samarbejdspartnere i hele Danmark.

CONCITO indgår i Klimaalliancen som videnspartner sammen med C40 Cities. Vi er bl.a. tovholdere på udvikling af et monitoreringssystem for den kommunale klimaindsats og udarbejdelse af en årlig rapport, der gør status på fremdriften mod de kommunale klimamål. Vi skal herudover bidrage til at udvikle klimaløsninger og til at sikre faglighed, ambition og tempo i omstillingen. Vi søger en student, der synes det vil være spændende at bidrage til disse opgaver.

Som studentermedarbejder for Klimaalliancen bliver du en del af et tværfagligt team af dedikerede og sjove fagnørder inden for energi- og miljøplanlægning, klimatilpasning, geografi, byplanlægning og humaniora. Vi arbejder tæt sammen og sætter pris på nysgerrige spørgsmål og faglige diskussioner. 

Dine opgaver vil omfatte:

  • Research og analyseopgaver om klimaindsatsen i danske kommuner
  • Bidrag til udarbejdelse af præsentationer og skriftlige produkter
  • Kvantitativ databehandling i forbindelse med udvikling og drift af monitoreringssystem
  • Praktiske ad hoc-opgaver i forbindelse med arrangementer, publikationer mv. 
  • Mødeindkaldelser, planlægning og koordinering

Det forventer vi af dig:

  • Du er i gang med en samfundsvidenskabelig, teknisk eller klimafaglig uddannelse, det kan fx være fra uddannelser som Sustainable Cities, Bæredygtig omstilling, Klimaforandringer eller Statskundskab.
  • Du har stærke analytiske kompetencer og gerne erfaring med tal og databehandling
  • Du formidler godt skriftligt og mundtligt på både dansk og engelsk 
  • Du arbejder struktureret og trives i et uformelt miljø med masser af engagement  
  • Du har interesse i klimapolitik og kommunernes rolle i den grønne omstilling

Du får:

  • Et spændende job i en grøn tænketank med store ambitioner på klimaets vegne
  • Unikt indblik i danske kommuners klimaindsats 
  • Et uformelt arbejdsmiljø med flad struktur, god stemning og nærvær 
  • Støtte fra og sparring med engagerede kollegaer. 

Praktisk information 

Du refererer til programchef Anna Esbjørn og i det daglige arbejde til seniorkonsulent Tue Damsø, projektleder for CONCITOs engagement i Klimaalliancen.

Stillingen er på 10-15 timer om ugen og tilrettelægges med fleksibilitet i forhold til din undervisning. Ansøgere med minimum to års studier foretrækkes. Arbejdssted er Læderstræde 20, 1201 København K. 

Send din ansøgning og CV til job@concito.dk med titlen ”Student til Klimaalliancen” senest tirsdag 21. maj 2024 kl. 12.00. Vi afholder samtaler med udvalgte kandidater mandag 27. maj med henblik på tiltrædelse august 2024.   

Eventuelle spørgsmål til stillingen kan rettes til seniorkonsulent Tue Damsø på telefon +45 20 22 13 73 eller td@concito.dk

CONCITO betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen. 

Om CONCITO

CONCITO er Danmarks grønne tænketank. Vores formål er at medvirke til en mindre udledning af drivhusgasser og en begrænsning af skadevirkningerne af den globale opvarmning. CONCITO betyder ”jeg sætter i bevægelse” på latin, og det er, hvad vi ønsker at gøre på klimaområdet. Vi er et af Danmarks største grønne netværk med godt 130 virksomheder, forskere, organisationer og personer som medlemmer. Vi mener, at de klimapolitiske målsætninger kun kan nås gennem et nyt partnerskab mellem politikere, erhvervsliv og borgere – stat, marked og civilsamfund. Derfor er alle sektorer repræsenteret i tænketanken. Vi mener, at klimaproblemerne skal løses internationalt, men at Danmark og Norden bør gå foran. 

 

Kontakt
Tue
Seniorkonsulent, Fremtidens Byer