CONCITO får større muskelkraft indenfor analyse og kommunikation

Pressemeddelelse
nye ansigter
Med etableringen af en ny stærk analyseenhed og nye kernefunktioner indenfor kommunikation og sekretariat styrker CONCITO sin rolle markant som Danmarks grønne tænketank

Takket være den historisk store donation fra VELUX fondene på 156 mio. kr. over fem år udbygger CONCITO nu sin position som uafhængig videnspartner for alle aktører i den grønne omstilling. Tænketanken har som et første vigtigt skridt ansat syv medarbejdere til at understøtte projekter og programmer – det hidtil største antal nye medarbejdere på fem uger.

”Det er en kæmpe milepæl, vi her er nået. Vi skaber nu et maskinrum for CONCITO, hvor vi med stærke analytiske og strategiske kræfter bliver i stand til at bringe endnu mere relevant viden i spil på helt aktuelle emner og diskussioner,” siger direktør Christian Ibsen.

Den nyoprettede analyseenhed skal arbejde med at strukturere CONCITOs viden og skabe sammenhæng på tværs af de faglige områder internt og styrke opsamlingen af viden eksternt, både nationalt og internationalt. Det vil generere flere analyser, udspil og kommentarer til den løbende klimadebat. Da en stor del af den samfundsregulerede klimaindsats bygger på økonomiske styringsredskaber, vil også den økonomiske analyse få større fokus.

”Samtidig frigør det ledelseskraft og giver analytiske muskler til rettidigt at bidrage til klimadialogen, dansk og internationalt. På den måde kan vi i endnu højere grad understøtte vores faglige områder, det politiske landskab, relevante aktører og debatten generelt ved at være mere til stede i medierne. Vi skal simpelthen bygge en stærkere bro mellem alle parter i den grønne omstilling,” siger Christian Ibsen.

Kommunikation er en kerneopgave for CONCITO

Behovet for viden om grøn omstilling har aldrig været større. Danmark har et mål om 70% reduktion af CO2 i 2030, og inden 2050 skal vi have skabt et klimarobust, nettonul udledningssamfund.

Det kræver ikke mindst en omfattende kommunikationsindsats. Derfor opruster CONCITO nu også på kommunikationsområdet, så formidling af viden og etablering af klimadialog i endnu højere grad bliver strategisk forankret og drevet.

”Vi ser et stort potentiale i at geare vores viden med en mere målrettet, strategisk kommunikation. Derved kan vi udbrede vores viden til endnu flere borgere, virksomheder, politikere mv. og det er en kerneopgave for os,” siger Christian Ibsen.

Foruden at styrke kernefunktionerne, vil bevillingen også blive brugt til to andre formål: dels at udrulle en række nye program på områder med særligt vidensbehov og dels at skabe en stærk vidensbro til den bedste globale klimaviden og -handling.

De nye medarbejdere i CONCITO

Ghita Borring, seniorkonsulent

Overordnet ansvarlig for den strategiske kommunikation, omfattende alle platforme, presse og sociale medier. Har som kommunikationsrådgiver for hele organisationen fokus på at udvikle CONCITOs profil som uafhængig videnspartner. Uddannet journalist og har beskæftiget sig med bæredygtighed i mange år. Arbejdet med strategisk virksomhedskommunikation siden 2008, herunder i Maersk, VELUX og senest NCC.

Amalie Jensenius, sekretariatsmedarbejder

Ansat i sekretariatet til at løse forskelligartede administrative opgaver og bidrage til den daglige drift, herunder ledelsesbetjening, medlemshåndtering og generelle henvendelser. Uddannet cand.scient. i geografi og tidligere arbejdet med klima og bæredygtighed i kommunalt regi.

Karsten Capion, senioranalytiker

Uddannet civilingeniør og kommer fra en stilling i Klimarådet. Solid teknisk ballast indenfor særligt energisystemer, men også på tværs af transport, industri mv., samt fokus på nationale og internationale analyser og scenarier, hvilket han vil arbejde videre med i CONCITOs analyseteam. Karsten har tidligere været ansat i Dansk Energi og Rambøll.

Torsten Hasforth, seniorøkonom

Kommer fra en stilling som seniorøkonom i Dansk Energi med ansvar for energipolitiske og økonomiske analyser. Han har bl.a. været ansvarlig for at følge energiområdet, den overordnede målopfyldelse på klimaområdet og samfundsøkonomien i den grønne omstilling. Det vil også være Torstens fokus i CONCITOs analyseteam. Torsten har tidligere været ansat i Klima- og Energiministeriet.

Tobias Johan Sørensen, klimaanalytiker

Uddannet cand.merc.pol. i International Business and Politics ved CBS, bliver del af det nye analyseteam. Tobias kommer fra en stilling som klimaanalytiker i CONCITOs DK 2020 program. Har desuden arbejdet med cirkulær økonomi som led i omstillingen til et klimaneutralt samfund. Tidligere ansat som projektleder i Københavns Kommune med fokus på til klimaplanlægning samt affalds- og ressourceplanlægning.

Tavs Nyord, seniorkonsulent

Ansat i CONCITOs fødevareprogram, Fremtidens Fødevarer, hvor han skal arbejde især med drivhusgasudledning relateret til landbrugsproduktion og miljøteknologier til reduktion af disse.  Tavs er uddannet agronom og har siden sin ph.d. været ansat både som adjunkt, senior rådgiver og senest vice institutleder ved Institut for Biologi- og Kemiteknologi, ved Aarhus Universitet.

Simone Højte, klimaanalytiker

Ansat til at udbygge partnerskabet med WRI, World Resources Institute. Simone har en kandidat i Klimaforandringer fra Københavns Universitet med et fokus på de tværfaglige problemstillinger ved klimaforandringerne. Hun kommer fra en stilling i Landbrugsstyrelsen med erfaring fra bl.a. beregninger af klimaeffekter ved brug af virkemidler i landbruget samt udvikling af klimaregnskaber på bedriftsniveau.

Relaterede emner
Kontakt
Christian
Direktør