Praktikant til GRO SELV

Job i CONCITO
Ansøgningsfrist
gs
Har du interesse i klima, unge og samfund? Er du i gang med en klima- eller samfundsfaglig uddannelse og har lyst til at bidrage til CONCITO? Så er du måske GRO SELVs forårspraktikant 2024.

GRO SELV er Klimaambassadens laboratorium, hvor unge i fællesskab, og i samarbejde med kulturintuitioner og kommuner, eksperimenterer og formidler grøn praksis gennem sociale arrangementer og workshops. Visionen er gensidigt at inspirere og skabe grøn forandring af nye og velkendte veje.

Vi søger en praktikant, der brænder for at arbejde med sammenhængen mellem klima, kunst, fællesskaber, fødevarer og formidling, som skal være med til at understøtte planlægningen og koordineringen af ungeprojektets lokale arrangementer i samarbejde med unge fra hele landet.

Du vil blive en del af Klimaambassadens team, der består af 12 faglige medarbejdere, der spænder mellem sociologi, kommunikation, samfundsvidenskab, filosofi, geografi, Tek-Sam, didaktik og visuel kultur.

Arbejdsopgaver:

  • Bidrage til planlægning og koordinering af praktiske, grønne og unge-målrettede events landet over i samspil med erfarne og unge aktører (oplæg, workshops, konferencer mm.)
  • Have kontakt med professionelle fra klimasekretariater, kulturinstitutioner m.fl. rundt om i landet i forbindelse med koordinering af samarbejdsprojekter og events
  • Dokumentation og evaluering af projektets resultater 

Hvilke kompetencer søger vi?

  • Du er i gang med en uddannelse inden for klima, samfundsvidenskab eller en uddannelse der på anden vis relaterer sig til CONCITO og den grønne omstilling
  • Du interesserer dig for design- og projektudvikling
  • Du har mod på at planlægge events - fra idé til afvikling
  • Du har mod på at lede, organisere og mobilisere frivillige - i virkeligheden og digitalt
  • Du har en spirende interesse for bæredygtighed og klima
  • Du taler og skriver flyende på dansk

Hvad kan du forvente?

  • Et spændende praktikforløb i en grøn tænketank med store ambitioner på både egne og klimaets vegne.
  • Viden og erfaring med klimadagsordenen generelt og specifikt inden for grønne ungefælleskaber
  • Et uformelt arbejdsmiljø med god stemning og nærvær
  • Stor indflydelse på planlægning af praktikopgave, andre opgaver og egen arbejdsdag
  • Støtte fra og sparring med engagerede kollegaer

Praktisk information
Praktikforløbet er 30-37 timer om ugen. Perioden er ideelt januar/februar 2024 til juni 2024, men vi er fleksible med praktikperioden (dog af 3-5 måneders varighed). Praktikken er ulønnet og det forventes, at du modtager SU under praktikforløbet.

Send din ansøgning og CV til sekretariatsmedarbejder Amalie Jensenius aj@concito.dk med titlen ”Praktikant til ungeprojektet GRO SELV” senest den 15. november. Udvalgte kandidater inviteres til samtale efter ansøgningsfristen. Samtalerne finder sted på vores kontor i Læderstræde 20, 1201 København K.

Eventuelle spørgsmål til stillingen kan rettes til Mathias Eckersberg på telefon 29 64 37 29 eller me@concito.dk.

CONCITO betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge praktikstillingen.

Om CONCITO
CONCITO er Danmarks grønne tænketank. Vores formål er at medvirke til en mindre udledning af drivhusgasser og en begrænsning af skadevirkningerne af den globale opvarmning. CONCITO betyder ”jeg sætter i bevægelse” på latin, og det er, hvad vi ønsker at gøre på klimaområdet. Vi er et af Danmarks største grønne netværk med godt 125 virksomheder, forskere, organisationer og personer som medlemmer. Vi mener, at de klimapolitiske målsætninger kun kan nås gennem et nyt partnerskab mellem politikere, erhvervsliv og borgere – stat, marked og civilsamfund. Derfor er alle sektorer repræsenteret i tænketanken. Vi mener, at klimaproblemerne skal løses internationalt, men at Danmark og Norden bør gå foran.

Du vil som praktikant i CONCITO få stor indflydelse på dine arbejdsopgaver i en organisation, hvor der ikke er langt fra idé til handling. Du kommer til at indgå i vores tværfaglige arbejdsmiljø og vil få styrket din viden og dit netværk på klimaområdet. Vi vægter det sociale miljø højt, tonen er afslappet og diskussionerne er mange.

Relaterede emner
Kontakt
Mathias
Projektmedarbejder, GRO SELV (på barsel)