Slutrapport: Den Grønne Rygrad samler op på fem års arbejde motiverende klimaundervisning i 20 kommuner

Nyhed
børn
Slutrapport: Den Grønne Rygrad samler op på fem års arbejde motiverende klimaundervisning i 20 kommuner

I projektet har CONCITOs Klimaambassade og skolehaveforeningen Haver til Maver arbejdet for at styrke den praksisnære, motiverende undervisning om klima og bæredygtighed i 20 kommuner.

Igennem fem år kortlagde den Grønne Rygrad alle de grønne politiske planer, strategier og undervisningsprojekter som findes i kommunerne og arbejdede for at styrke rammerne for den gode grønne undervisning. Samtidigt samlede projektet de tilbud der er praksisnære og som gør klima og bæredygtighed forståeligt og konkret, for at gøre det nemmere for den enkelte lærer at se, hvilke muligheder der findes i lokalområdet. 

I kommunerne blev der sat et væld af nye undervisningsindsatser i gang i samarbejde med elever, lærere, skoleledere, åben skole-undervisere, naturfagskoordinatorer og kommunale konsulenter. 

Nu står Den Grønne Rygrad tilbage med et unikt overblik over alle de gode projekter der er i gang  - og ikke mindst et indblik i hvilke barrierer og muligheder der er for at få mere og bedre klima- og bæredygtighedsundervisning ud i klasseværelserne.

De erfaringer er samlet i projektets opsamlende rapport, hvor du kan du læse mere om både Den Grønne Rygrads arbejdsproces, metode, indsatser og erfaringer fra samarbejdet med 20 danske kommuner. Rapporten finder du her.

På hjemmesiden www.dengronnerygrad.dk kan man gå på opdagelse i kortlægningen over alle de gode tilbud der er til rådighed i den enkelte kommune. Her findes også en ressourcebank og materialebank som er tilgængelig og relevant for alle, uanset hvor man bor.

Den Grønne Rygrad er et samarbejde mellem CONCITOs Klimaambassade og Skolehaveforeningen Haver Til Maver. Projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Relaterede emner
Kontakt
Jesper Bro
Projektleder, Klimaambassaden
Synnøve
Programchef, Klimaambassaden