Nu åbner Klimaakademiet

Pressemeddelelse
Klimaakademiet
I dag åbnes der for tilmelding til Klimaakademiet – et unikt tværfagligt uddannelsesforløb i klima og bæredygtighed for kandidatstuderende og unge professionelle. Initiativet er støttet af Købmand Herman Sallings Fond, og undervisningen vil løbe af stablen i efteråret 2021.

Klimakrisen er uoverskuelig for mange. Hvad er op og ned i klimavidenskaben? Kan teknologien løse problemerne for os? Kan politikerne, og hvad er vores eget ansvar? Overblik er en mangelvare på klimaområdet. Med Klimaakademiet vil CONCITO og Rethos Academy klæde kandidatstuderende og unge professionelle godt på, så de på deres fremtidige arbejdspladser kan virke som forandringsagenter og her kan dele solid faglig viden, visioner og løsningsforslag til en grøn omstilling af det danske samfund.

Klimaakademiet gennemfører to separate og parallelle forløb – et i Århus og et i København. Begge hold skal gennem et fagligt forløb på otte moduler, der følges ved siden af studie eller arbejde. Klimakrisen er mangefacetteret og kræver svar fra mange forskellige fagområder. Derfor vil undervisningen på Klimaakademiet komme rundt om mange aspekter af udfordringen. Således vil akademisterne modtage undervisning i naturvidenskab, filosofi, psykologi, økonomi, politik, litteratur og kunst med fokus på, hvad de forskellige fag kan bidrage med på klimaområdet. Samtidig forventes deltagerne selv at skulle deltage aktivt gennem modulforberedelse og de øvelser, der indgår som en del af undervisningen.

Om motivationen bag Klimaakademiet udtaler direktør i CONCITO, Christian Ibsen:

”Klimakrisen kalder på omstilling i hele samfundet. Hvad end det gælder samfundsøkonomi, teknologi, hverdagsliv, ja, hele måden vi tænker på, går vi store forandringer i møde. Derfor er det afgørende at danne kompetente forandringsagenter, som kan hjælpe samfundet med at navigere i en ny klimavirkelighed. Vi har allerede gode erfaringer med at engagere unge rollemodeller i projekter gennem vores arbejde i CONCITOs Klimaambassade, og glæder os til at sætte disse erfaringer i spil i en bredere kontekst gennem Klimaakademiet.”

Behovet for Klimaakademiet bekræftes af en række fremtrædende personer fra universiteter, erhvervs- og kulturliv. De har tilkendegivet deres støtte til projektet og vil fungere som gæsteundervisere på akademiet.

Læs meget mere om Klimaakademiet, herunder hvordan du tilmelder dig og frist på vores hjemmesiden klimaakademiet.dk.

Yderligere information

Projektleder i Concito Mikael Bellers Madsen, + 45 22 89 04 31
Leder af Rethos Academy Anders Holst Bodin, + 45 26 15 91 48

Relaterede emner